Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je...
fot. JerzyGorecki (pixabay.com)

Wysyp kani w listopadzie. Te grzyby rosną na potęgę, ale łatwo o pomyłki. Sprawdź, jak rozpoznać czubajkę kanię i co z niej zrobić

Czubajki kanie

Kania to jeden ze smaczniejszych grzybów jadalnych. Można je jeść smażone, ale też suszyć, dodawać do jajecznicy, zup i innych potraw. Trzeba jednak uważać, by nie pomylić jej z niebezpiecznymi grzybami.

Zobacz również

Smakowita dosłownie i w przenośni wystawa w Szczecinku [ZDJĘCIA]

Smakowita dosłownie i w przenośni wystawa w Szczecinku [ZDJĘCIA]

Bogumił Sobczyk ponownie zostanie Starostą Powiatu Olkuskiego?

Bogumił Sobczyk ponownie zostanie Starostą Powiatu Olkuskiego?

Polecamy

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Przegląd kwietnia w Krapkowicach

Przegląd kwietnia w Krapkowicach

Jedziesz w Góry Opawskie, uważaj! Na tej drodze kierowcy tracą prawa jazdy

Jedziesz w Góry Opawskie, uważaj! Na tej drodze kierowcy tracą prawa jazdy