MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Pierwszy dzień koszalińskich juwenaliów za nami [ZDJĘCIA]

NOWE
Pierwszy dzień koszalińskich juwenaliów za nami [ZDJĘCIA]

Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

Shintai Day Spa Radom zorganizowano Dzień Otwarty. Wiele atrakcji [ZDJĘCIA]

Polecamy

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Auta używane. Samochody, które często zmieniają właścicieli mogą mieć jakieś wady

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum

Przychody firm zgodne z przewidywaniami lub większe. Raport Intrum

Publiczna toaleta wzbudza w tobie niepokój? Ta fobia może mieć poważne konsekwencje

GORĄCY TEMAT
Publiczna toaleta wzbudza w tobie niepokój? Ta fobia może mieć poważne konsekwencje