MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Fermentowane napoje mleczne bez smakowych i funkcjonalnych...
fot. Suphakaln Wongcompune/123RF

Naturalne probiotyki – 10 produktów, które hamują stan zapalny. To nie tylko ogórki kiszone i zakwas, ale też kimchi i kombucha

Mleko acidofilne, jogurt, kefir

Fermentowane napoje mleczne bez smakowych i funkcjonalnych dodatków to cenne źródło probiotycznych bakterii, po które można sięgać częściej niż po słone kiszonki warzywne. Najbardziej polecane jest mleko acidofilne, czyli produkt w stylu jogurtu, ale z zawartością żywych bakterii probiotycznych szczepów. Taki produkt nie powinien być jednak pasteryzowany, co warto sprawdzić na etykiecie. Podobnie polecany jest jogurt zawierające aktywne bakterie mlekowe oraz prawdziwy kefir, w którym oprócz bakterii występują też korzystne drożdże. Przetwory te można łatwo przygotować w domu z nieukwaszonego mleka, wykorzystując do tego celu dostępne w sprzedaży kultury starterowe, nazywane czasem zakwaskami

Zobacz również

Andrzej Seweryn – na żywo i w filmie. Spotkanie w Kielcach już w czwartek

Andrzej Seweryn – na żywo i w filmie. Spotkanie w Kielcach już w czwartek

800 dzieci w Enea Mini Cup. W tym turnieju rodzą się późniejsze gwiazdy siatkówki

800 dzieci w Enea Mini Cup. W tym turnieju rodzą się późniejsze gwiazdy siatkówki

Polecamy

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Urlop dla poratowania zdrowia? Tak, ale nie dla wszystkich

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Pareo plażowe na sezon 2024. Czy w ogóle jeszcze jest modne? Jakie wzory wybrać?

Pareo plażowe na sezon 2024. Czy w ogóle jeszcze jest modne? Jakie wzory wybrać?