MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Królik w śmietanie...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Królik w śmietanie

Składniki:
1 comber króliczy z udami
2 łyżki smalcu
4 liście laurowe
ziele angielskie, sól, pieprz
1 łyżka mąki
¼ litra dobrej śmietany

Mięso posolić natrzeć przyprawami i zostawić na 2 godziny. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie i obsmażyć królika. Wstawić do piekarnika na około 1½ godz. W czasie pieczenia polewać sosem. Gdy mięso jest rumiane sos należy odlać do rondelka i podprawiamy śmietaną. Królika wyjąć, podzielić na części, ułożyć na półmisku i polać sosem.

Zobacz również

Budzenie Sienkiewki dla fanów motoryzacji. W centrum Kielc zaparkowały klasyki [FOTO]

Budzenie Sienkiewki dla fanów motoryzacji. W centrum Kielc zaparkowały klasyki [FOTO]

Niezapomniany koncert wspomnieniowy na zakończenie festiwalu w Opolu

Niezapomniany koncert wspomnieniowy na zakończenie festiwalu w Opolu

Polecamy

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Dinner in the Sky: Kulinarna uczta nad Karkonoszami

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Pierwsza gra planszowa Cyberpunk 2077 już jest! Gratka dla fanów gry

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program

Uczniowie pojadą na wycieczki szkolne za darmo! Startuje nowy program